Kategorier
Have Udendørs pejse

6 gode bud på et bålfad til haven

“Det er sommer, det er sol”, eller “Det er sommer”. Den del kan vi være sikre på. Vejret, not so much. Derfor er det svært at finde en bedre investing til haven og terrassen, end et bålfad. Netop fordi at det ikke behøver stå ude i regnen, når vejret ikke er til snobrød og skumfidusser. Det er flytbart. Så man tager det jo blot indendørs, hvis det ikke kan anvendes ude.

Men, når det så kan anvendes ude, så er det også bare med at komme i gang. Der er ikke noget bedre end at sidde i haven, sammen med de nærmeste, rundt om bålet. Flammerne kan nærmest virke hypnotiserende, samtidig med at de kan gøre aftenen til en endnu længere en af slagsen, end hvad solen kan klare. Ofte går solen ned omkring ved 20-21 tiden om sommeren, men der er vi jo langt fra færdige med at hygge. Så hvad gør man? Man går ud og finder det produkt som sikre den sidste checkbox i fuldførelsen af titlen som husejer.

Jeg hørte engang “Man er ikke rigtig husejer før man har et bålfad”. Det er der sikkert nogle som vil være uenige i, men jeg synes nu der er noget om snakken.

Så derfor, lad os komme til sagen. Jeg har lovet at finde 6 gode muligheder for det perfekte bålfad og det har jeg tænkt mig at levere på.

Hvad skal et bålfad kunne?

Inden vi kommer til listen, så lad os lige få på plads, hvad ideen med et bålfad egentlig er og hvad det skal kunne.

Først og fremmest så er bålfadet jo erstatningen, eller videreudviklingen af det klassiske bålsted, som i bund og grund, består i et hul i jorden, fyldt op med træstykker. Denne form for samlingspunkt er hamrende røgagtigt og typisk heller ikke særlig nemt at styre. Derfor laver man bålfade, som kan stå for at håndtere ilden og gnisterne som kommer fra træstykkerne når de brændes, uden at det løber løbsk og uden at man sidder i en stor røgmaskine.

Det klassiske bålfad

Dette bålfad står på 3 ben og har en konkav form som gør at gnister fra de brændte træstykker, ikke ryger udenfor bålfadet. Det er det klassiske design som vi kender fra de fleste haver.

Palma firepit bålfad – Fra 1295,-

Det lave bålfad

Bålfad med lavt til jorden. Ideelt til lounge områder hvor man sidder lavt.

Bali firepit bålfad – Fra 1250,-

Det høje bålfad

Dette bålfad er højere end de fleste og det gør det godt til områder, hvor man helst skal have flammerne i en god højde.

Viking firepit bålfad – Fra 1495,-

Bålfad med opbevaring

Dette bålfad giver mulighed for at opbevare brændestykkerne under selve fadet, hvilket gør det langt nemmere at fylde mere på, når dette kræves. Det fås i to højder.

Montana firepit bålfad – Fra 1995,-

Det specielle bålfad

Dette kantede og spidse bålfad har ikke den store plads til brænde, men til gengæld vil det matche perfekt ind i mere abstrakte indretninger

Cuba firepit bålfad – 1250,-

Det flade bålfad

Det sidste bålfad vi har med i denne omgang er et der nærmest står på jorden. Samtidig er bunden i fadet helt flad og derfor fylder dette bålfad ikke ret meget. Godt til mindre områder, hvor der ikke er plads til det store bålfad.

Tunis firepit bålfad – 995,-

Tip

Hvis du har en stenterrasse, er et bålfad i støbejern en let måde at skabe levende bål på, og det kan også sættes i haven. Du kan også lægge en rist på og bruge den som grill.