Kategorier
Beskæring af buske Have

Beskæring af buske – Sådan gør du

Buske findes i mange variationer, typer, størrelser osv., og det kan være lidt af en mundfuld at skulle kaste sig over beskæring af en busk, hvis du aldrig har prøvet det før. Øvelse gør mester, og lige med en busk har du lov til at fejle, da den vokser ud igen senere, klar til endnu en omgang prøvelse for dig.Uanset hvad bør du se efter de mest praktiske redskaber, der hjælper dig godt på vej med beskæring af buske, da du med det forkerte værktøj kan risikere at opleve projektet som en umulig og besværlig kamp.

Hvordan beskærer man buske

Det kan være, at du aldrig rigtigt har taget større stilling til dine buske, end at du er tilfreds med bevoksningen, og at busken pynter i din have. Men en busk kan sagtens vokse sig lidt for stor og vild, så den senere er sværere at bevare i sin oprindelige form. Beskæresakse er et essentielt værktøj til beskæring af buske, og det kan gøre opgaven meget lettere – og måske endda ligefrem meget sjovere.

Beskæring af buske om sommeren

Hvis det er et førstegangsprojekt, bør du beskære dine buske i sommerhalvåret, da dine buske trives allerbedst under varmere temperaturer. Det betyder også, at dine buske har lettere og hurtigere ved at hele, efter du har været i gang med saksen.Her kan du også bedre overskue situationen, og om du fx kommer til at klippe busken for tæt, så den bliver for hullet.

Beskæring af buske om vinteren

Hvis du oplever, at dine buske mangler fylde til fx at afskærme din have ordentligt, bør du beskære dine buske i vinterhalvåret. Under disse forhold trives busken mindre, og det betyder, at processen for nye skud er mere langsommelig, derfor sker det over lang tid.På den måde kan de mange nye skud være klar til næste sæson, hvor du muligvis også har allermest brug for det. Det kan opleves ved, at dine buske pludseligt bliver meget tætte og vokser voldsomt, men her er det langt lettere at rette ind med beskæreværktøj. Se det blot som, at det er bedre at kunne rette til, end at sidde og ønske sig flere blade.

Beskær ikke alle buske om vinteren

Der er dog forskel på, hvilken type busk, du har. Rosenbuske og lavendelbuske er to typer af buske, du ikke må beskære om vinteren. Du kan derfor risikere at ende ud i et projekt, hvor du gør mere skade end gavn, og selvom hensigten er god, ville det være en ærgerlig oplevelse. Tjek derfor
altid, hvornår du har mulighed for at beskære netop din type busk.