Kategorier
Beskæring af buske

Beskæring af dronningebusk

Dronningebusken er kendt for dens utrolig smukke lyserøde blomster, som beriger træet. Det er en af de mest blomstrende buske, og derefter kommer navnet ‘dronningebusken’. Man kan nemlig godt sige, at det er dronningen over alle buske, med den måde den står ud på. Dronningebusken har mange tætte grene, som sørger for en flot og fyldig busk. 

Dronningebusken er især kendt for, at den kan nydes hele året rundt. Det er nemlig ikke kun blomsterne på den, der er smukke. Om efteråret bliver blomsterne erstattet med rødlige farver på bladene, som pynter efteråret. Om vinteren bærer træet en form for frugt, der med sine hår fanger vinterduggen, og om foråret vender løvspringet atter tilbage. For at opretholde denne smukke busk kræver det også, at man er bekendt med, hvordan en beskæring af dronningebusk foretages korrekt, og det vil vi derfor komme nærmere ind på nu.

Hvorfor bør man beskære sin dronningebusk

Dronningebusken behøves i og for sig ikke at beskæres, udover hvis man ønsker at passe den ellers elegante form og dermed hjælpe den lidt på vej. Dog er dronningebusken en meget sund plante i sig selv, og man skal derfor passe på med, at man ikke laver mere skade end gavn, når man vælger at beskære den. 

Selvom dronningebusken godt kan blive utrolig stor, så skal man nemlig ikke bare tro, at man kan skære den ned og på samme tid forvente, at der skyder en pæn og nydelig krone op igen til næste år fyldt med blomster.

Hvordan skal dronningebusken beskæres

Hvis du endelig vil beskære din dronningebusk, er det vigtigt, at du ved hvilke grene, der er bedst at skære af, og hvilke du skal holde dig fra. Hvis det er en nyplantet dronningebusk, skal du under ingen omstændigheder tilbagebeskære busken. Dette vil nemlig sætte dens vækst betydeligt tilbage. Når du beskærer en dronningebusk, handler det nemlig om at holde træet ungt og dermed beholde de unge grene frem for de gamle.

Når du skal beskære den, er det en god ide at beskære nogle af de ældre grene, der sidder tæt ved jorden. På denne måde sørger du for, at der til næste år vil skyde friske skud fra stammen, som giver en fyldig og frisk bund. På denne måde holder du træet ungt. Ved blot at tynde ud i de gamle grene hvert år sikrer du også, at du ikke går glip af blomstringen af de smukke lyserøde blomster på noget tidspunkt. Hvis du derimod ville give din busk en kraftig beskæring, vil du her risikere ikke at kunne nyde synet af blomsterne i mindst 2 sæsoner. 

Du må heller ikke fjerne yngre grene, som er blomsterbærende. Når du fjerner dem, vil der nemlig herefter komme mindre skud til at afløse dem, og disse skud kan hurtigt blive utroligt grimme. 

Hvornår bør man foretage beskæringen 

Det er bedst at vælge at beskære sin busk lige efter nedblomstringen finder sted. På denne måde er du sikker på ikke at komme til at påvirke næste sæsons blomstring for meget. Derudover kan du også alt vælge at beskære og tynde ud i din busk omkring marts måned, da dette giver den bedst mulighed for at hele sig selv efterfølgende, inden den skyder nye blomster op.