Kategorier
Beskæring af træer Have

Beskæring af oliventræ

Oliventræer er uden tvivl eksotiske og flotte at have stående både i haven samt i en krukke indenfor. 

Hvis du har et oliventræ stående hjemme i haven, og i den forbindelse har gået og spekuleret lidt på, at du egentlig gerne vil have det beskåret, så det bliver lidt pænere og symmetrisk at kigge på, så er du altså landet på den helt rigtige side. 

Måske ved du ikke lige, hvordan du skal gribe beskæringen an, og vi har derfor her på siden samlet et par gode råd til dig, så du kan komme i gang med at få skåret dit oliventræ til. 

Hvorfor skal oliventræer beskæres

Hvis du i forvejen har frugttræer stående ude i haven, så ved du måske på forhånd, at mange af disse træer faktisk ikke har brug for at blive beskåret. Oliventræer er dog meget anderledes, idet de tværtimod har rigtig godt af en god og grundig omgang beskæring en gang imellem.

Først og fremmest, så kan dit oliventræ nemt gå hen og blive alt for tæt i sin vækst, hvilket i de fleste tilfælde kan gøre, at træets grene ikke bliver udsat for nok sollys og derfor visner.

Derudover er det selvfølgelig relevant for de fleste at have et pænt oliventræ, som er nogenlunde harmonisk at kigge på, og det kan ordnes ved at sørge for at beskære det jævnligt. Man kan sige, du på den måde former dit træ, som du gerne vil have det til at se ud.    

Gode råd til beskæring af dit oliventræ

Når du skal i gang med at beskære dit oliventræ, så er det super vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du skal bære dig ad, så du ikke ender med at skade træet mere, end du gavner det. Her kommer lidt råd til dig.  

  • Det er bedst at beskære dit oliventræ i en af forårsmånederne
  • Det er bedst at sørge for, at midten af oliventræet har adgang til solens stråler
  • Det er bedst at lave så rene klip som muligt

For at få det bedste udgangspunkt for et sundt og blomstrende oliventræ, så er det vigtigt at beskære det hvert evigt eneste forår. Sørg for at klippe træet til især i midten, så der kan komme sollys ned til roden. 

Hvis du for eksempel bruger en grensaks til dit beskæringsarbejde, så sørg for at klippe så rene klip som overhovedet muligt. Rene klip skaber nemlig det bedste udgangspunkt for, at grenene vokser sunde og pæne ud igen.  

Husk at vande dit oliventræ

Det er klart, at når dit oliventræ står i direkte sollys i løbet af dagen, så er der selvfølgelig behov for at vande det engang imellem, så det ikke tørrer ud. Vær dog opmærksom på, at du ikke kommer til at vande det for meget, da du så risikerer at drukne træet. 

Et godt tip kan være at bruge en lille smule gødning, når du alligevel vander træet. Du kan for eksempel hælde lidt i vandkanden og på den måde blande det op. Man kan sige, gødningen hjælper træet til at vokse hurtigere, stærkere og sundere ud.