Kategorier
Beskæring af træer

Beskæring af pæretræ

Hvis du har et pæretræ i haven, så ved du også, at et sådan træ bare vokser og vokser indtil det bliver beskåret. Det kan hurtigt blive et stort kaos ude i haven, hvis ikke du slår til med grensaksen før eller siden. 

Vi sætter dig her på siden lidt ind i, hvad du skal være opmærksom på ved dit pæretræ, når du kaster dig ud i at beskære det. 

Hvorfor beskære et pæretræ

Når det kommer til frugttræer generelt, deriblant pæretræer, så er det vigtigt at nævne, at det faktisk slet ikke er nødvendigt for træet at blive beskåret, idet det kan leve sundt og godt uden. Når det så er sagt, så er der selvfølgelig ingen tvivl om, at man normalt ikke bare kan lade sit pæretræ vokse og vokse uden nogensinde at beskære det lidt. Det skal jo helst også være pænt at have stående ude i haven, så du og familien kan få glæde af det. 

Man kan sige, at et pæretræ altså normalt beskæres for at skabe mere plads i haven samt på den måde også undgå, at træet kommer til at virke for dominerende i haven ved at stå og skygge for meget.

Gode råd til at beskære dit pæretræ

  • Beskær dit pæretræ i sommermånederne
  • Bind dit pæretræ sammen
  • Skær de grene fra, som vokser ind mod midten af træet

Når du skal beskære dit pæretræ, så er det en god ide at beskære, når det er forholdsvist lunt i vejret altså i juli, august eller september måned. Træet har bedst af det, og det skaber et bedre udgangspunkt for træets fremtidige vækst. 

Derudover er det en god ide at være opmærksomme på både smågrene og tykke grene, som er begyndt at vokse ind mod midten af træet. Det er bedst at få dem klippet helt af, da de skaber et rod inden i træet, og hvis de får lov at vokse, så er det efter lidt tid slet ikke til at beskære træet, og det vil heller slet ikke være harmonisk og pænt at kigge på. Det er faktisk også sådan, at disse grene ofte kan vokse i vejen for grene, som vokser opad og dermed sætte en stopper for deres naturlige, sunde vækst. 

Et ekstra godt tip, som også er relevant at nævne her, er at det faktisk også er muligt at binde træet sammen med noget tråd, så grenene dermed bliver presset sammen og træet fylder dermed også mindre i omkreds. Det er for eksempel en god ide at gøre, hvis du er glad for dit træ og gerne vil bevare det, men synes det er blevet lidt for voldsomt i størrelsen og skygger for meget i haven.

Brug dette redskab til beskæringen af dit pæretræ

Hvis du blot har et fint lille pæretræ stående ude i haven, så kan du nemt nøjes med at skære træet til med en helt almindelig grensaks.

Hvis dit træ derimod har en pæn størrelse med grene, som du ikke lige sådan kan nå op til med en almindelig grensaks, så kan det eventuelt anbefales at bruge en lang grensaks måske endda med teleskoparme.