Kategorier
Grensakse Haveredskaber

Lang grensaks

Har du mange buske og træer ude i haven, som bare bliver ved med at vokse og vokse og ender med at overtage haven, hvis du ikke holde væksten nede, så kan det måske være en ide at investere i en lang grensaks. 

Det gode ved en lang grensaks er, at du nemt at komme til med den også lidt oppe i højderne og samtidig kan den, alt efter hvilken kvalitet du vælger at købe den i, lave nogle rigtig pæne klip, uden så meget besvær. 

Det særlige ved en lang grensaks

En lang grensaks skiller sig ud fra almindelige grensakse, fordi den selvfølgelig er længere. Lange grensakse er især gode, hvis du for eksempel ikke er særlig høj og har svært ved at nå de øverste grene på busken. 

Det kan måske også være, du har bestemt dig for at klippe æbletræet lidt til, og der er det naturligvis meget nemmere at bruge en lang grensaks end en almindelig, idet du normalt kan nå op og klippe de øverste grene til, måske endda uden det er nødvendigt at finde stigen frem.    

Hvordan bruges en lang grensaks korrekt

Der findes forskellige typer af lange grensakse på markedet, men fælles for dem alle er naturligvis, at de er længere end normale grensakse. Det kan nogle gange godt være sværere at skulle håndtere en lang grensaks, idet du jo befinder dig længere væk fra den gren, du klipper til. 

Det kan derfor være en god ide at lave nogle prøveklip eventuelt på nogle døde grene, for lige at få grebet for, hvordan du bedst styrer grensaksen. 

Ydermere er det vigtigt, at du gør dig umage for at lave så rene klip som overhovedet muligt. Det vil mere specifik sige, at du gør dit bedste for ikke at komme til kun at klippe halvdelen af grenen af, for derefter at prøve igen og igen, fordi den ikke lige klippede lige på. Fokuser hellere lige fra starten på at lave nogle lige klip, idet grenene har større chance for at vokse fine og sunde ud igen. 

Hvilken lang grensaks er den bedste at købe

  • Lang grensaks med teleskoparme
  • Lang grensaks med sideskær

Når du skal til at vælge, hvilken grensaks du mangler hjem til haven, så skal du først gøre op med dig selv, hvad du rent faktisk skal bruge den til. 

Du kan for eksempel vælge at investere i en lang grensaks med teleskoparme, som helt simpelt gør, at grensaksen bliver lidt længere, og du kan dermed nå det højere op, når du skal klippe grene for eksempel på et træ eller en meget høj busk. 

Som nævnt tidligere, så er det bedst for grenene at blive klippet til med rene klip, idet de vokser sundere ud, hvis det gøres på den måde. Dog kan det af og til ikke være helt nemt altid at få lavet de bedste snit, og det er derfor måske en ide at overveje, om en lang grensaks med sideskær kunne være behjælpelig for dig ude i haven.